Президентът Румен Радев отиде на посещение във Виена. Поканата е от

...
Президентът Румен Радев отиде на посещение във Виена. Поканата е от
Коментари Харесай

Президентът на визита в Австрия

Президентът Румен Радев отиде на посещаване във Виена. Поканата е от канцлера на Австрия Карл Нехамер. 

Двамата ще проведат през днешния ден среща, на която ще обсъдят последващото задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Австрия, присъединението на България към Шенген, както и тематики от европейския дневен ред.
-->
Преди заминаването Радев заяви че с днешната си аудиенция чака да реализира прогрес по тематиката за присъединението на България към Шенген. Според него е изцяло реалистично страната ни да бъде призната в зоната за свободно пътешестване без надзор по вътрешните граници на 1 октомври.

" Разбира се, зависи и от това до каква степен новото държавно управление ще се възползва от постигнатото от служебния кабинет и до каква степен ще приключи към този момент започнатото ", сподели той. " Затова отпътувам и за Австрия по покана на канцлера (Карл) Нехамер, с цел да можем да продължим напъните за подсилване на защитата по нашата граница и ускорение на нашето участие в Шенген ", добави Радев.

В рамките на деня президентът ще взе участие в " кръгла маса ", проведена от Стопанската камара на Австрия. В събитието ще вземат участие представители на българския и австрийския бизнес. 

Утре Радев ще взе участие в тазгодишното издание на Европейски конгрес " Вахау ", който се организира във федералната провинция Долна Австрия. Президентът ще има изявление в главния финален панел. Той ще бъде модериран от канцлера Нехамер и в него ще взе участие и министър-председателката на Италия Джорджа Мелони.

Темата на тазгодишното издание е „ Изграждане на устойчива, зелена и конкурентоспособна Европа “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР